IMG-20200713-WA0015.jpg

Pondělí 16.5.

1. Polévka: Miyeok-guk s rýží a salátem (gluten-free)

 alergeny: sója

Tradiční bezlepková korejská polévka s hovězím masem (farma Zelený), mořskými řasami wakame, miso a tofu. Podáváme s rýží a salátem.

79,- / 59,- (bez přílohy)

2. Hlavní chod č. 1: Japchae    (i 🌱vege)

alergeny: sezam, vajíčko, sójová omáčka

Korejské nízkokalorické bezlepkové batátové nudle s paprikou mix, mrkví, okurkou, sezamovým olejem a marinovanou vepřovou krkovicí (Ta farma, pro masojedlíky) / s vaječnou omeletou z volného chovu (Šumava). 

149,- / 139,- (vege)

3. Hlavní chod č. 2:

Tradiční středoasijský plov se salátem (gluten-free)

alergeny: žádné

Tradiční středoasijský plov - rýže s hovězím masem (farma Zelený), mrkví (Mlýn Podhora), cizrnou, římským kmínem a jarní cibulkou. Podáváme se zeleninovým salátem z okurek a rajčat.

159,-

Úterý 17.5.

1. Polévka: Beef radish sprouts

 alergeny: sójová omáčka

Jemně pikantní polévka s hovězím masem (farma Zelený), ředkví daikon, kedlubnou, brambory, mungo klíčky a korejským chilli.

59,-

2. Hlavní chod č. 1: Bokkeumbap (i 🌱vege)

alergeny: lepek, rybí omáčka v kimchi, vajíčko, sezam, mléko

Korejské jemně pikantní "risotto" se zeleninou (cuketa, paprika mix, cibule a mrkev) (Mlýn Podhora, Horní Kamenice), kimchi / vegan kimchi, korejskou chilli pastou a vepřovou kýtou (LM, Plasy). Podáváme s volským okem (volný chov, Šumava) a sýrem cheddar.

154,- / 144,- (vege)

3. Hlavní chod č. 2:

Dakgangjeong s pečenými bramborami a dipem

alergeny: sójová omáčka, hořčice, arašídy, mléko

Křupavá ručně smažená kuřecí křídla (Špilar, Klatovy) obalená ve speciální korejské pikantní omáčce. Podáváme pečenými bramborami (Horní Kamenice), arašídy a smetanovým dipem.

164,-

 

Středa 18.5.

1. Polévka: Boršč (gluten-free)

 alergeny: lepek v chlebu

Hovězí vývar (farma Zelený), zelenina (cibule, mrkev, červená řepa, brambory, zelí) (Mlýn Podpora, Horní Kamenice), koření. Podáváme s koprem (volitelné), česnekem (volitelné), zakysanou smetanou Kunin (volitelné) a chlebem (Bayer).

69,-

2. Hlavní chod č. 1:

Lula karbanátky s pohankou (gluten-free)

alergeny: žadné

Zapečené lula karbanátky (LM, Plasy) se šťavnatou pohankou, nakládanou cibulí (Horní Kamenice) a zeleninovým salátem.

149,-

3. Hlavní chod č. 2:

Budae Jjigae

alergeny: sójová omáčka, rybí omáčka v kimchi, mléko, lepek, sezam

Jemně pikantní vepřová krkovice (LM, Plasy) s kimchi, zeleninou (zelí, cibule, brambory, žampiony, Horní Kamenice, Vysoké Mýto), ramen nudlemi, klobásou z hovězího masa a šunkou nejvyšší jakosti (Šůsovi, Klatovy), tofu, jarní cibulkou a sýrem cheddar na zeleninovém vývaru z žampionů (Vysoké Mýto) a mořských řas. Podáváme s rýží.

169,-

Čtvrtek 19.5.

1. Polévka: Dak-kalguksu s pšeničnými nudlemi a kimchi

 alergeny: lepek, sójová omáčka, rybí omáčka v kimchi

Tradiční korejská polévka - kuřecí vývar (farma Zelený) s korejskými tenkými pšeničnými nudlemi, cuketou (volitelné), žampiony (volitelné, Vysoké Mýto) a jarní cibulkou (volitelné). Podáváme s kimchi.

79,- / 59,- (bez kimchi)

2. Hlavní chod č. 1:

Jjajangmyeon

alergeny: lepek, celer, sója

Tradiční korejský jjanjangmyeon s pšeničnými nudlemi s karamelovo-fazolovou omáčkou z vepřové krkovice (LM, Plasy), zeleniny (celer, kedlubna, zelí, mrkev, cuketa, cibule, brambory, Horní Kamenice, Mlýn Podhora). Podáváme s kroužky fermentované ředkve a slámou z okurek.

154,- 

3. Hlavní chod č. 2:

Dak-galbi s rýží a kimchi z bílé ředkve daikon

alergeny: sójová omáčka, sezam, rybí omáčka v kimchi, mléko

Jemně pikantní kuřecí špalíčky (Špilar, Klatovy) se zeleninou (batáty, mrkev, cibule, zelí), rýžovými koláčky a korejským chilli. Podáváme s rýží a kimchi z bílé ředkve daikon. Pozn.: tento pokrm neobsahuje ani kapku oleje :).

164,- 

 

Pátek 20.5.

1. Polévka: Žampionová polévka (🌱vege, gluten-free)

 alergeny: žádné

Vegetariánská polévka s žampiony (Vysoké Mýto), zeleninou (mrkev, brambory, cibule) (Mlýn Podhora, Horní Kamenice), zakysanou smetanou (Kunin) a petrželkou (volitelné).

59,-

2. Hlavní chod č. 1:

Golubce s chlebem Bayer a mrkvovým salátem

(gluten-free)

alergeny: lepek v chlebu

Zelné závitky plněné mletým masem mix (50% hovězí, 50% vepřové, LM, Plasy) se zeleninou (Mlýn Podhora, Horní Kamenice). Podáváme s petrželkou (volitelné), česnekem (volitelné), chlebem (Bayer) a mrkvovým salátem (Mlýn Podhora).

149,-

3. Hlavní chod č. 2:

 Cheese buldak s rýží a dvěma druhy kimchi

alergeny: rybí omáčka v kimchi, sezam, mléko, sójová omáčka

Pikantní zapečená kuřecí prsa a špalíčky (Špilar, Klatovy) s korejskou chilli pastou, zázvorem, rýžovými koláčky a farmářským medem (BeeCaver) a mozzarellou. Podáváme s rýží a dvěma druhy kimchi. Pozn.: tento pokrm neobsahuje ani kapku oleje :).

164,- 

 

Korejské saláty:

KIMCHI tradiční z pekingského zelí,  KIMCHI veganské z hlávkového zelí, kkakdugi (kimchi z bílé ředkve daikon), mrkvový salát (mlýn Podhora, Klatovy), okurkový salát, salát z hlívy ústřičné (pěstirna žampionů a hlívy, Vysoké Mýto), salát z čerstvých klíčků mungo fazolí.

Svačiny: 

KIMBAP s uzeným sumečkem africkým (sádky Soběkury),

KIMBAP s farmářským hovězím masem (farma Zelený, Šumava),

KIMBAP s konzervovaným tuňákem a kimchi,

KIMBAP s vajíčkem pro vegetariány (volný chov, Rokycany a Šumava).

 

SAMSA - pečené taštičky z domácího lístového těsta s farmářským mletým (hovězí 50%, vepřové 50%, Ta farma) a cibulí (Horní Kamenice) posypané sezamem.

SET TŘÍ SALÁTŮ DLE VÝBĚRU (150 g) - na výběr máme: kimchi, mrkvový, okurkový, hlívový, mungo klíčkový. V nabídce máme i poloviční porci (75 g).

Dezert:

Medový dezert ČAK-ČAK (vajíčka z volného chovu (Šumava), farmářský med (Medulík), pšeničná mouka, cukr, sezam, špetka soli).

Nápoje:

KOREJSKÉ YUZU, ALOE, ZÁZVOR, ŠVESTKA čaje s sebou studený či horký

nebo do zásoby ve sklenicích (1/2 kg nebo 1 kg),

MILKIS  ORIGINAL (tradiční korejský sýcený mléčný nápoj),

SOJU RŮZNÉ DRUHY (korejská vodka max. 17%),

VÍNO Z VINÁŘSTVÍ MACH, JIŽNÍ MORAVA

Další korejské potraviny:

Nudlové polévky Ramyun různé druhy, korejské bonbóny, sušenky, snacky.