IMG-20200713-WA0015.jpg

Pondělí 26.9.

1. Polévka: Miyeok-guk s rýží a salátem (gluten-free)

 alergeny: sója

Tradiční bezlepková korejská polévka s hovězím masem (farma Zelený), mořskými řasami wakame, miso a tofu. Podáváme s rýží a salátem.

79,- / 59,- (bez přílohy)

2. Hlavní chod č. 1: Japchae

(i 🌱vege)

alergeny: sezam, vajíčko, sójová omáčka

Korejské nízkokalorické bezlepkové batátové nudle s paprikou mix, mrkví, okurkou, sezamovým olejem a marinovanou vepřovou krkovicí (Plasy pro masojedlíky) / s vaječnou omeletou z volného chovu (Šumava). 

154,- / 144,- (vege)

3. Hlavní chod č. 2:

Dakbokkeumtang

alergeny: lepek, sezam, sójová omáčka

Jemně pikantní kuřecí špalíčky a paličky (Špilar, Klatovy) se zeleninou (cibule, brambory, mrkev, Mlýn Podhora), chilli pastou a jarní cibulkou. Podáváme s rýží a vegan kimchi z hlávkového zelí.

Pozn.: tento pokrm neobsahuje ani kapku oleje :).

164,-

Úterý 27.9.

1. Polévka: Doenjang-guk (🌱vege, gluten-free)

 alergeny: lepek, rybí omáčka v kimchi

Vegetariánská polévka s miso pastou, zeleninou (cuketa, lilek, žampiony, paprika, hlíva ústřičná, brambory, Mlýn Podhora, Vysoké Mýto), tofu a vajíčkem (volný chov, Šumava).

59,- 

2. Hlavní chod č. 1:

Bokkeumbap (i 🌱vege)

alergeny: lepek, rybí omáčka v kimchi, vajíčko, sezam, mléko

Korejské jemně pikantní "risotto" se zeleninou (cuketa, paprika mix, cibule a mrkev) (Mlýn Podhora), kimchi / vegan kimchi (Mlýn Podhora), korejskou chilli pastou a vepřovou kýtou (Plasy). Podáváme s volským okem (volný chov, Šumava) a sýrem cheddar.

154,- / 144,- (vege)

3. Hlavní chod č. 2:

Dak-galbi s rýží a kimchi

alergeny: sójová omáčka, sezam, rybí omáčka v kimchi, mléko

Jemně pikantní kuřecí špalíčky (Špilar, Klatovy) se zeleninou (batáty, mrkev, cibule, zelí, Mlýn Podhora), rýžovými koláčky a korejským chilli. Podáváme s rýží a kimchi. Pozn.: tento pokrm neobsahuje ani kapku oleje :).

164,-


 

 

 

Středa 28.9.

ZAVŘENO

 

 

 

Čtvrtek 29.9.

1. Polévka: Boršč (gluten-free)

 alergeny: lepek v chlebu

Hovězí vývar (farma Zelený), zelenina (cibule, mrkev, červená řepa, brambory, zelí, Mlýn Podpora), koření. Podáváme s koprem (volitelné), česnekem (volitelné), zakysanou smetanou Kunin (volitelné) a chlebem (Bayer).

69,-

2. Hlavní chod č. 1:

Cheese kimchi quesadillas

(i 🌱vege)

alergeny: lepek, mléko, sójová omáčka

Tortila plněné pikantní směsí z rýže, anglické slaniny (Plasy), zeleniny (paprika mix, cuketa), smaženého kimchi / vegan kimchi (Mlýn Podhora), korejské chilli pasty a sýru cheddar. Podáváme se smetanovo-jogurtovým dipem a zeleninovým salátem (okurky, rajčata, rukola).

159,- / 149,- (vege)

3. Hlavní chod č. 2:

Budae Jjigae

alergeny: sójová omáčka, rybí omáčka v kimchi, mléko, lepek, sezam

Jemně pikantní vepřová krkovice (Plasy) s kimchi, zeleninou (zelí, cibule, žampiony, Mlýn Podhora, Vysoké Mýto), klobásou z hovězího masa a šunkou nejvyšší jakosti (Šůsovi, Klatovy), jarní cibulkou a sýrem cheddar na zeleninovém vývaru. Podáváme s rýží.

169,-


 

Pátek 30.9.

1. Polévka: Žampionová polévka (🌱vege, gluten-free)

 alergeny: mléko

Vegetariánská polévka s žampiony (Vysoké Mýto), zeleninou (mrkev, brambory, cibule, Mlýn Podhora), zakysanou smetanou (Kunín) a petrželkou (volitelné).

59,- 

2. Hlavní chod č. 1:

Středoasijský lagman

alergeny: lepek v nudlích

Tradiční středoasijský lagman - pšeničné válcované nudle se speciální omáčkou z hovezího masa (farma Zelený), zeleniny (cibule, paprika, mrkev, brambory, Mlýn Podhora) a středoasijského koření. Podáváme s čerstvým koriandrem (volitelné) a mrkvovým salátem (Mlýn Podhora).

159,-

2. Hlavní chod č. 2:

Cheese buldak

alergeny: rybí omáčka v kimchi, sezam, mléko, sójová omáčka

Jemně pikantní zapečená kuřecí prsa a špalíčky (Špilar, Klatovy) s korejskou chilli pastou, zázvorem, rýžovými koláčky, farmářským medem (Medulík) a mozzarellou. Podáváme s rýží a dvěma druhy kimchi.

164,-

 

Korejské saláty:

KIMCHI tradiční z pekingského zelí,  KIMCHI veganské z hlávkového zelí, kkakdugi (kimchi z bílé ředkve daikon), mrkvový salát (mlýn Podhora, Klatovy), okurkový salát, salát z hlívy ústřičné (pěstirna žampionů a hlívy, Vysoké Mýto), salát z čerstvých klíčků mungo fazolí.

Svačiny: 

KIMBAP s uzeným sumečkem africkým (sádky Soběkury),

KIMBAP s farmářským hovězím masem (farma Zelený, Šumava),

KIMBAP s konzervovaným tuňákem a kimchi,

KIMBAP s vajíčkem pro vegetariány (volný chov, Rokycany a Šumava).

 

SAMSA - pečené taštičky z domácího lístového těsta s farmářským mletým (hovězí 50%, vepřové 50%, Plasy) a cibulí (Mlýn Podhora) posypané sezamem.

SET TŘÍ SALÁTŮ DLE VÝBĚRU (150 g) - na výběr máme: kimchi, mrkvový, okurkový, hlívový, mungo klíčkový. V nabídce máme i poloviční porci (75 g).

Dezert:

Medový dezert ČAK-ČAK (vajíčka z volného chovu (Šumava), farmářský med (Medulík), pšeničná mouka, cukr, sezam, špetka soli).

"momentálně nedostupné"

Nápoje:

KOREJSKÉ YUZU, ALOE, ZÁZVOR, ŠVESTKA čaje s sebou studený či horký

nebo do zásoby ve sklenicích (1/2 kg nebo 1 kg),

MILKIS  ORIGINAL (tradiční korejský sýcený mléčný nápoj),

SOJU RŮZNÉ DRUHY (korejská vodka max. 17%),

VÍNO Z VINÁŘSTVÍ MACH, JIŽNÍ MORAVA

Další korejské potraviny:

Nudlové polévky Ramyun různé druhy, korejské bonbóny, sušenky, snacky.