Historie KORJO-SARAM 고려사람

KORJO-SARAM v překladu do češtiny znamená „korejský člověk“.

Za 2. světové války v roce 1937 byli Korejci násílím deportováni  do Střední Asie (především Uzbekistán, Kazachstán, Tádžikistán a další). Bohužel během deportace v naprosto otřesných podmínkách hodně Korejců přišlo o život…

 

Na novém území se Korejci zabývali hlavně zemědělstvím, pěstováním rýže, zeleniny a rybolovem. 

Kuchyně Korjo-Saram také prošla řadou změn a musela se přizpůsobit vnějším podmínkám. V důsledku toho se v tradiční kuchyni objevily nové pokrmy, které nemají v kuchyni Severní a Jižní Koreje žádné analogy. Nejznámějším příkladem je korejský salát z mrkve (morkov-cha), který vzniknul jako náhražka tradičního kimchi z důvodu nedostatku čínského zelí. V současné době je kuchyně Korjo-Saram plná různých pokrmů, jejichž recepty se předávají z generace na generaci…